EU- KONTROLL

Fåvang Bilservice as er godkjent bilverksted for å utføre EU-kontroll. Våre mekanikere har kompetanse og utstyr som tilfredsstiller de krav som din bilprodusent forventer.
Hensikten med EU-kontrollen, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) som er den korrekte benevnelsen, er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Under PKK-kontrollen blir kjøretøyet inspisert for å vurdere dets tekniske tilstand og sikkerhet. Kontrollen utføres av godkjente verksteder eller kontrollorganer som er autorisert til å utføre PKK-kontroller.

Typiske elementer som sjekkes under PKK inkluderer, men er ikke begrenset til:

  1. Bremser: Kontroll av bremsekomponenter, bremsebalanse og bremseeffektivitet.
  2. Styring og hjuloppheng: Kontroll av styringssystemet og hjulopphengets tilstand for å sikre riktig funksjon og stabilitet.
  3. Lys og signalanlegg: Sjekk av alle lys, inkludert frontlys, baklys, blinklys og nødblinklys, for å sikre at de fungerer korrekt.
  4. Sikt og speil: Inspeksjon av frontrute, vindusviskere, speil og annet utstyr for å sikre optimal sikt og sikkerhet.
  5. Dekk og hjul: Kontroll av dekkets tilstand, mønsterdybde og trykk, samt tilstanden til felger og hjuloppheng.
  6. Karosseri og chassis: Inspeksjon av kjøretøyets struktur, karosseriintegritet og eventuelle skader som kan påvirke sikkerheten.

PKK-kontrollen utføres i henhold til fastsatte intervaller avhengig av kjøretøytype og alder. Det er viktig å følge disse intervallene for å overholde lovpålagte krav og sikre sikkerheten til kjøretøyet ditt.

Søk her for å finne ut når fristen for neste EU-kontroll av din bil: